NotícIES


Butlletí Informatiu de l'INS Joan Oró                                                                      MARÇ-2012

Teatre en anglèsTeatre

El dilluns 26 de març,  tots els alumnes de l’ESO i els del  Curs de Preparació de les Proves d’Accés (CPPA) van assistir a la representació en anglès de l’obra “Three in One” pel grup Clever Pants. Es tracta de tres representacions curtes d’una tragèdia, una comèdia i un thriller. Tot l’alumnat va gaudir de la representació on van poder adonar-se que entenen més anglès del que els hi sembla.

Montse Irun

El CFGM d’Arts Gràfiques visita l’escola Leandre Cristòfol

L’escola Leandre Cristòfol és un dels destins habituals dels alumnes de preimpressió, ja que ofereixen cicles de grau superior que són la continuació natural als estudis realitzats aquí. El cicle que més realitzen els nostres alumnes és el de Gràfica publicitària, que aprofundeix en els conceptes de preimpressió, però des de un punt de vista més artístic, no tant tècnic, i orientat molt a la publicitat. També vam visitar les instal·lacions de fotografia i del cicle d’il·lustració. Els professors de l’escola Leandre Cristòfol ens comenten que estan molt contents amb el nivell amb el que arriben els nostres alumnes, ja que tenen una formació sòlida en els pilars de la publicitat gràfica, la il:lustració vectorial, el tractament d’imatges en mapa de bits, el tractament de textos i tipografies, i altres eines de l’entorn de treball de disseny i preimpressió.

Miquel Matamoros

Sortida a la neu

Des del dia 4 al 7 de març, un grup d’alumnes han fet la sortida a Port-Ainé, dins el programa “tots a esquiar” de l’Associació Lleidatana per l’Esport, amb l’objectiu de poder tenir contacte amb la neu, dominar el medi amb la pràctica de l’esquí. Tot s’ha de dir què han sigut uns dies de molt bon temps malgrat les baixes temperatures, que no han destorbat la pràctica de l’esport.
Tots els integrants de la sortida han gaudit de valent, han vist com se’ls ha tractat molt bé, tant a les pistes com en els desplaçaments (records al Màrio) i sobretot en el allotjament a Can Josep ( Sra. Rosa, mare i filla, que bona cuinera i millor persona), amb el menjar sempre abundat i bo.
Tothom ha tornat a Lleida amb una experiència inoblidable, han conegut d’altres alumnes del Torrevicens i amb els quals han passat bones estones fent esquí i compartint aprenentatge amb els monitors i fora de les pistes, al poble de Sort.
L’any vinent, esperem que continuï l’aventura a traves de l’esport i la bona companyonia.           video

       Félix J. Sacristán

El bloc de l’Hort filosòfic va creixent i suggerint

HortDes d’aquestes línies us animem a visitar el bloc de l’hort filosòfic en el qual es mostren fotos de les diferents activitats desenvolupades i també frases suggerents sobre el que s’està fent al voltant, per exemple, de les faves, els espinacs o la capil·laritat. No us el perdeu.

El projecte “sistema solar” mostra els seus fruits

Sistema solarA partir de les matèries de Tecnologia i Ciències Naturals es desenvolupa un projecte en el qual s’han acabat construint diverses maquetes sobre els components i moviments del sistema solar.

Podem veure la mostra a l’entrada del centre.

Instruments musicals amb materials reciclatsMusicals

 És ben cert que amb material reciclat o de rebuig gairebé es pot fer qualsevol cosa que produeixi sons.

I si no us ho creieu podeu fer un cop d’ull a la taula de nostre que tenim entrant al centre (cap a l’esquerra en aquest cas).

Esprint final al CFGM de conducció d’activitats en el medi natural

cfgm Tradicionalment, un cop passat el mes de febrer l’activitat al cicle es va fent cada dia més intensa i més exigent. Durant les setmanes anteriors l’alumnat ja ha començat a preparar pel seu compte tot allò que se’ls demanarà que sàpiguen fer : bàsicament es tracta de ser capaços de preparar rutes a peu i en bicicleta per examinar-se com a guies.
Sense oblidar altres activitats com les sortides a cavall després de dos intensos mesos preparant-se a les hípiques o els cursets de tir amb arc i piragüisme que també estan començant en aquesta època, a partir d’ara comença un ritme de sortides a la muntanya que demanarà de l’alumnat que faci un gran esforç final i doni el millor d’ell mateix.
Alhora, altres activitats com les pràctiques amb discapacitats, el descens de barrancs, la visita de coves, els parcs d’aventura, les vies ferrades i finalment el crèdit de síntesi amb rutes a peu i btt i escalada i tir amb arc posaran la guinda final a un any que de ben segur haurà estat un dels més intensos de la seva vida.

Carles Sallan

En David Guiu, professor de català del centre, presenta la seva Tesi Doctoral

david

El proppassat divendres 9 de març el nostre company David Guiu va presentar al seva tesi doctoral amb el títol:  “Usos i prestigi sociolingüístic entre l’alumnat d’ensenyament postobligatori de Catalunya“.
Fa sis anys que en David, motivat pels seus interessos amb la situació lingüística i cultural del país, va iniciar el treball de camp i, amb molt de mereixement, ha rebut una qualificació d’excel·lent cum laude.

Segons ens comenta, el que més ha costat del treball realitzat ha estat mantenir la regularitat i la constància durant aquests sis anys d’investigació. De les conclusions cal destacar que  “la valoració social del català és molt alta a Catalunya, fet i fet, la immensa majoria de la mostra analitzada (gairebé un 83%) afirma que el català és la llengua més prestigiosa a Catalunya, al mateix temps que la llengua catalana és la que té major reconeixement en els contextos formals com, per exemple, l’ensenyament, l’administració pública o el laboral.”
També destaca que com a professor de l’Aula d’Acollida,  li agradaria saber què en pensen les persones nouvingudes i com perceben aquesta coexistència de llengües.
Finalment vol agrair als directors de la tesi, l’Enric Llurda i el Miquel Pueyo, el temps que hi han dedicat.

Fase final i lliurament dels premis Joan OróPremi

El dimecres 14 de març entre les 11 i les 12 del matí s’ha fet l’acte final en el qual s’han plantejat 5 enigmes que calia resoldre “in situ” i una sèrie d’experiments tecnològics dels quals calia donar-ne l’explicació científica.

Tal i com es pot comprovar a les fotos, en acabar s’han lliurat els diferent premis per categories.

Sortida a Barcelona d’un grup d’alumnat del Batxillerat

teatre TNC El dia 8 de març els alumnes de 1r i 2n de batxillerat van viatjar fins a Barcelona per tal de veure "El mercader de Venècia" de Shakespeare al Teatre Nacional de Catalunya (TNC). El muntatge, que està versionat per Rafel Duran, està marcat conscientment pel panorama actual i ens situa sense complexos en un context de recessió econòmica. L’adaptació situa la crisi, la manipulació, la usura, els interessos bancaris exagerats…Cal destacar de l’obra la seva agilitat, les parts musicals, la bona escenografia i la magnífica interpretació  (sobretot el jueu Shylock i  Pòrcia ).
El dia es va completar al matí amb una ruta per Barcelona: Parc Güell, Modernisme del passeig de Gràcia, Rambles i barri gòtic. Tot l’alumnat havia de fer fotos per participar en el concurs “Imatges de Barcelona”.

Marina Sorribes

Xerrada-concert sobre la història del jazz

Jazz Els alumnes de tercer d’ESO i els que fan les optatives de música de quart  d’ESO i segon de Batxillerat van assistir a la conferència-concert  “Història del jazz”, a càrrec de dos dels músics de jazz més destacats del país: Ignasi González (contrabaix) i Xavier Pié (saxo soprano).

El lleidatà Ignasi González és professor de música i  fundador de l’escola de música moderna Músics així com del quartet Swing Affair, el grup Dexterity, i  l’Ignasi Gonzàlez Trio. Col·labora amb la immensa majoria de músics del panorama jazzístic, i ha  actuat en els principals clubs i  festivals d’ Espanya.  Entre la seva discografía podem destacar Standard Weather (1994) i  Swaff! on cheek (1996) amb Swing Affair, Tribute to Dexter Gordon amb Dexterity (1999);   Hotel Orly (2001) i Altres cançons a Mahalta (2006) , músiques sobre la poesia de Màrius Torres, amb Xavier Monge Grup i Scott Hamilton, Live in Barcelona (2010).
Xavier Pié, tarragoní, ha participat en diversos seminaris internacionals  de jazz i ha actuat amb diferents grups a Espanya,  França, Portugal i Lituània. Dels seus enregistraments podem destacar Cafè París (1993), Standard Weather (1994), Vuit històries (1999), Plays Ellington (2000),  Grills de Mandarina, musica i poemes en clau de blau (2006),  a partir de la poesia d’Olga Xirinacs i Lluna blava (2009) amb poemes de Francesc  Valls. També ha col·laborat amb el grup de rock Els Pets.
Tots dos músics ens van regalar el  seu darrer CD editat. Així que si algú s’ha quedat amb ganes de més jazz, només cal que els sol·liciti en préstec al departament de música.

Helena Mesalles

Un grup de 4t d’ESO participa en un taller d’interpretació poètica

Poesia El divendres 2 de març, un grup d’alumant de 4t d’ESO va participar al taller d’interpretació poètica que es va desenvolupar a l’edifici de Caixafórum-Lleida.

Es tracta d’un taller participatiu per tal de treballar la música del poema, el to de veu, el gest dels versos i la manera que tenen les paraules de transmetre’ns sentiments quan les interpretem amb el ritme, la dicció i la puntuació precisos.

El conductor del taller és en Marcel·li Borrell, pedagog i director teatral.

Visita guiada a la Seu VellaSeu Vella

El dia 1 de març un grup d’alumnat de 3r d’Eso van poder gaudir d’una visita guiada a la Seu Vella de Lleida.

Com es pot comprovar a les fotos la xerrada va començar al claustre per acabar pujant al campanar per poder admirar les magnífiques vistes de la plana.

Notícies anteriors                             febrer-2011

Un grup d’alumnat de 3r i 4t d’ESO van a una conferència d’Ignasi Carreras [clica]

Els atletes demostren un bon nivell a la 1a copa Campus Atletisme [clica]

Col·laborem en el muntatge i l’organització de la Fira d’FP [clica]

Els castellers de Lleida fan una Master Class amb l’alumnat del Cicle d’Animació [clica]

Celebrem la diada internacional de les Llengües Maternes [clica]

L’alumnat de Batxillerat va el teatre [clica]

Un grup d’alumnes de 2n d’ESO visita el Museu de Lleida [clica]

Reportatge a la trajectòria professional de la Motse Irun [clica]

Notícies anteriors                             gener-2011

Publiquem la revista Ataraxia corresponent a gener-2012  [clica]

Celebrem el dia mundial per la No Violència i la Pau  [clica]

Segona trobada a Finlàndia del grup Comenius sobre abandonament escolar  [clica]

L’Associació Esportiva Joan Oró inicia la competició de Bàdminton  [clica]

L’alumne Jaume Borrero motiu de notícia al diari Segre  [clica]

El cicle d’Animació d’activitats físiques és notícia al diari Segre  [clica]

Xerrada de la fundació Banc d’Aliments  [clica]

A l’Ins Joan Oró també reciclem oli domèstic usat  [clica]

L’alumant de Batxillerat va al teatre  [clica]

Xerrada de la germana missionera Pilar Nava   [clica]

Notícies anteriors                        desembre-2011

Festival de Nadal per cloure el trimestre  [clica]

Taller de reciclatge d’oli domèstic [clica]

Guarniments nadalencs “sostenibles”   [clica]

Un grup d’alumnes de l’Ins Joan Oró han estat guardonats al certament Fotofilosofia-2011  [clica]

Notícies anteriors                       novembre-2011

Xerrada “bàsquet: eina de valors” [clica]

Concert del nostre company Quim García a la Sala Manolita de Lleida [clica]

La nostra companya Montse Irun participa en unes jornades sobre avaluació [clica]

L’alumant de batxillerat assisteix a una xerrada sobre transgènics [clica]

Primera trobada del projecte Comenius [clica]

L’alumant d’ESO visita una exposició itinerant sobre matemàtiques [clica]

Xerrada a les famílies del centre [clica]

Participem en el actes del dia mundial de la Filosofia [clica]

Un alumne del centre escollit president del Plenari dels Infants [clica]

L’alumant de 2n d’ESO fa una estada de dos dies al CdA del Cister [clica]

En Laureà Huguet divulga la ciència a l’escola Espiga de Lleida [clica]

Dos dies plens d’activitats pels alumnes de 1r d’ESO [clica]

Un grup d’alumnes de 3r d’ESO visita l’exposició “Parlem de drogues” [clica]

Compromís de 1r d’ESO amb l’agenda 21  [clica]

Xerrada sobre mobilitat segura al CFGM de conducció  [clica]


Notícies anteriors                           octubre-2011

Cel·lebrem la Castanyada  [clica]

L’alumant de 4t d’ESO visita el Camp d’aprenentatge del Bages  [clica]

L’alumnat de 3r d’ESO fa una estada a la granja-escola de les Obagues [clica]

L’alumant de 1r de batxillerat fa una sortida a l’observatori astronòmic del Montsec  [clica]

Un grup de 4t d’ESO visita l’exposició “Parlem de drogues”  [clica]

La nostra companya, Montse Irun, participa en el III Congrés Nacional Escola 2.0 representant Catalunya   [clica]

Notícies anteriors                        setembre-2011

Participem en la 12a edició del festival de divulgació científica “Ciencia en acción” [clica]

Col•laborem en l’organització de la Down Town Lleida [clica]

Reunió de famílies [clica]

Miquel Matamoros presenta el seu nou disc al Palau d’Anglesola [clica]

Nou projecte internacional “Comenius” sobre bones pràctiques [clica]

Col•laborem en la pedalada popular de la Setmana per la Mobilitat Sostenible [clica]

Inauguració del curs d’Ensenyaments de Règim Especial d’Esports [clica]

Formació, formació i formació [clica]

a nostra companya Montse Irun participa en les IIes Jornades d’Innovació i Tecnologia [clica]

En Laureà Huguet seleccionat per la final de “Ciéncia en acción-12″[clica]

Notícies anteriors juny-2011

Entranyable comiat per jubilació [clica]

Nova edició de la revista Ataraxia [clica]

Concert de Conde Boira al Cafè del Teatre [clica]

I per acabar el curs què millor que una excursió a Port Aventura [clica]

20 anys no són res [clica]

Futbol solidari [clica]

L’alegria del teatre [clica]

Emotiu acte fi de Cicles 2011 [clica]

David Esterri a La Vanguàrdia [clica]

Participem a la fase final del VII Certamen de lectura en veu alta [clica]

Notícies anteriors maig-2011

Gala fi d’etapa a l’Ins Joan Oró de l’alumnat de Batxillerat de la promoció 2009/11 [clica]

Participem en la cinquena diada de la Ciència al carrer [clica]

Jornada territorial de korfball a l’Ins Joan Oró [clica]

Visita a la fàbrica de cerveses Sant Miquel [clica]

Xerrada per a les famílies amb el doctor Santiago Frago [clica]

Intervenim en la Jornada de Mediació dels centres educatius de les Terres de Lleida [clica]

Ens visita l’aula d’acollida de l’Ins Canigó d’Almacelles [clica]

Participem amb èxit a les finals catalanes de bàdminton escolar [clica]

Intercanvi amb l’Estat de Maine als EUA de l’Ins Joan Oró [clica]

Participem en la XXVIa trobada de teatre de secundària [clica]

Els de 1r de Batxillerat van de gimcana [clica]

Participem en un torneig de futbol femení [clica]

Lliurament de premis Sant Jordi [clica]

Notícies anteriors abril-2011

Classe magistral dels castellers de Lleida a l'alumnat de 1r del Cicle d'animació d'AF de l’Ins Joan Oró

Més informació [+]

Montse Irún, professora d'Anglès de l'Ins Joan Oró, participa com a ponent a les XIV Jornades de Llengües Estrangeres de les comarques de Lleida

Més informació [+]

L’alumnat de Batxillerat visita Saragossa

Més informació [+]

Tres alumnes de 3r d’ESOde l’INS Joan Oró guanyen el VIIè certamen de lectura en veu alta

Més informació [+]

Crónica de l’intercanvi amb els EEUU entre els dies 4 i 14 d'abril

Participem al Mercatec de Lleida

Més informació [+]

Un alumne d’arts gràfiques del centre guanya un concurs de disseny

Més informació [+]

L’alumant de 3r d’ESO va al teatre

Més informació [+]

L’alumnat d’arts gràfiques de l’Ins Joan Oró visita Graphispag

Més informació [+]

El Bàdminton va que vola

Més informació [+]
Notícies anteriors març-2011

Participem i col·laborem en la 4a Trobada Esportiva Territorial de Secundària

Més informació [+]

Comencen les sortides més exigents del cicle de conducció d'activitats en el medi natural

Més informació [+]

El Sr Àngel Ros, alcalde de Lleida, fa una xerrada a l'alumant de l'Ins Joan Oró

Més informació [+]

Els de 2n d'ESO van al Caixaforum

Més informació [+]

Diferents grups d’ESO visiten un edifici de vivendes sostenible

Més informació [+]

Teatre EN anglès per tota l'ESO i el Batxillerat

Més informació [+]

Un grup de professorat del centre participa en el projecte MOST de motivació per l'estudi

Més informació [+]

Campanya solidària a l'Ins Joan Oró

Més informació [+]

L'alumnat de 2n d'ESO fa teatre

Més informació [+]

Jornada de treballs de recerca de l’alumnat de Batxillerat

Més informació [+]

Els alumnes de Batxillerat de química van al Caixaforum

Més informació [+]

Teatre i tallers de teatre: visca el teatre!

Més informació [+]

Participem a les proves Cangur 2011

Més informació [+]

Fem un bon paper a la trobada de Korfball de Pardinyes

Més informació [+]

A l’Agenda 21 hi ha novetats

Més informació [+]

Exposició sobre l’origen de la matèria

Més informació [+]

A l’escorxador fan teatre

Més informació [+]

Dinar de germanor de 2n de Batxillerat

Més informació [+]
Notícies anteriors febrer-2011

L’alumnat de 4t i 1r de Batxillerat puja fins la Panera

Més informació [+]

Paraules al vent. A l’Ins Joan Oró celebrem el dia internacional de les Llengües Maternes

Més informació [+]

Participem de forma activa en la Va edició de la Fira de FP i treball

Més informació [+]

L’Ins Joan Oró acull una exposició i una obra de teatre al voltant dels infants en conflictes armats

Més informació [+]

L’alumnat del 3r nivell de tècnic superior en futbol assisteix a una conferència de biomecànica

Més informació [+]

L’alumnat de 3r i 4t d’ESO assisteix a una conferència-taller sobre violència i gènere

Més informació [+]

En Raül Sabaté, professor de l’Ins Joan Oró, puja al podi dels campionats del món d’atletisme per a discapacitats de Nova Zelanda

Més informació [+]

Un grup de 3r d'ESO fa una estada de dos dies les Obagues de Juneda

Més informació [+]
Notícies anteriors gener-2011

Canvis en el format de portes obertes

Més informació [+]

Un grup d’alumant de l’Ins Joan Oró s’apropa al Caixafòrum a escoltar la periodista Mónica Bernabé

Més informació [+]

L’alumant de 4t d’ESO i de 1r de batxillerat va al MNHC i al teatre

Més informació [+]

L’alumnat del CFGS d’Animació d’AF és notícia al diari el Segre

Més informació [+]

L’Ins Joan Oró acull una reunió preparatòria per un projecte Comenius sobre l’abandonament escolar

Més informació [+]

Xerrades de prevenció per al cicles d’Activitat Física

Més informació [+]

3r i 4t d’ESO visita CosmoCaixa

Més informació [+]

Campanya de voluntariat per l’alumnat de 3r i 4t d’ESO

Més informació [+]

 L’alumant de 3r nivell de futbol realitza una practica de fisiologia de l’esforç

Més informació [+]

L’alumnat de 3r d’ESO i l’aula oberta van a l’auditori a veure Max i Maxi

Més informació [+]

Joan Carles Oliva, professor del centre, nou entrenador del Nàstic

Més informació [+]
Notícies anteriors desembre-2010

El tradicional festival de Nadal tanca el primer trimestre de curs

Més informació [+]

Gemma Esteve, professora d’educació Física del centre, guanya un accèssit en el XXII Premi Fotogràfic Òscar Ribes

Més informació [+]

David Esterri, professor de música del centre, estrena un nou disc amb un concert al Café del Teatre

Més informació [+]

“Tirant lo blanc” a Lleida

Més informació [+]
Notícies anteriors novembre 2010

L'alumant de 1r batxilerat va al teatre a veure “tres sombreros de copa”

Més informació [+]

Conferència-concert de Rafael Bonavita

 Més informació [+]

Visita a la biblioteca pública de Lleida

Més informació [+]

Exposició de la feina feta de l'agenda-21 corresponent al curs 2009/10

 Més informació [+]

Un grup d'alumnes de 2n d'ESO de l'Ins Joan Oró visita la depuradora del Segrià

 Més informació [+]

Esport solidari a l'INS Joan Oró

Més informació [+]

Violència i imatges audiovisuals

Més informació [+]

Una part de competició escolar del dia 20 de novembre s'ajorna per la pluja

 Més informació [+]

Es convoca el premi Agenda-21 de l'Ins Joan Oró

   Més informació [+]

L'alumnat de Literatura Castellana de 1r de Batxillerat assisteix a l'obra “la casa de Bernarda Alba”  

Més informació [+]


D'acord amb el que disposa la Llei 34/2002, de l'11 de juliol, de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic, t'informem que pots revocar en qualsevol moment de forma senzilla el consentiment a la recepció del nostre butlletí fent un correu a noticiesblocoro@gmail.com  i escrivint BAIXA a l'assumpte